Ref: Pregatirile pentru cea mai lunga frigaruie din lume intra pe ultima suta de metri
Unul dintre evenimentele stradale cele mai asteptate din cadrul primei editii a festivalului „Zi-le de Cluj” este frigaruia –record de 100 de metri lungime pe care bloggerii clujeni coordonati bloggerul culinar Adrian Hadean o vor realiza si gati sambata, 28 mai 2011, pe str. Mihail Kogalniceanu incepand cu opra 17.00.
Punerea in practica a unui astfel de proiect presupune un efort colectiv impresionant, precum si sustinerea materiala semnificativa a partenerilor acestui proiect.
Suportul frigaruii va fi construit pe un cadru metalic, acoperit cu placi OSB, pe mijlocul carora se va cladi un camin din caramida – lung de peste 100 de metri, in care se vor pune carbunii pentru jar. Frigaruia va fi montata pe un sistem din inox, construit special de catre partenerii nostri, companiile clujene CSI si InoxMetal, care au realizat un instrument impresionant, care ne va permite sa gatim la foc constant, simultan, cei 100 de metri de frigaruie. Este un record unic in lume si chiar daca nu am solicitat organizatiilor internationale omologarea sa, clujenii care vor fi alaturi de noi in 28 mai vor putea fi mandri sa deguste un preparat delicios, realizat in conditii unice in lume”  a explicat Adrian Hadean, initiatorul acestui proiect indraznet si bloggerul care a reusit sa coaguleze energiile creatoare si entuziasmul intregii comunitati clujene de social media.
Partenerul care va furniza materialele de constructie si expertiza de a crea suportul frigaruii este nimeni altul decat „ambasadorul” Baumax – simpaticul personaj pe care care compania il utilizeaza in acest an pentru a promova serviciile de consultanta oferite clientilor sai.
Adrian Hadean a explicat ca ingredientele folosite pentru frigaruie au fost alese cu grija, pe criterii de calitate, pentru ca proiectul respecta principiile unei alimentatii de calitate – pe care le promoveaza in atat in campaniile si proiectele pe care le deruleaza, cat si in retetele oferite zilnic pe blogg-ul sau culinar, www.adihadean.ro.
„Am decis sa utilizez in frigaruie carne de pui „fericiti” de la Agricola Bacau, care ne pun la dispozitie si celelalte sortimente de carne. Legumele vin direct din gradinile producatorilor clujeni, care le vand zi de zi in pietele municipalitatii, iar amestecul de mirodenii il voi prepara eu insumi”  a mai spus Hadean. „De asemenea, ceapa din frigaruie va sosi la Cluj- Napoca din „tara cepei” – localitatea Pericei din judetul Salaj, singura localitate cu un monument dedicat cepei si un record mondial pentru cea mai lunga cununa de ceapa din lume”.
Alaturi de bloggerul culinar vor fi pe toata durata evenimentului – de la pregatirea ingredientelor si pana la obtinerea delicioasei frigarui majoritatea clujenilor care si-au facut un nume in social media. Bloggerii implicati in proiect sunt:
Florica și Zicu de la TVDece, Lorand Minyo, Ruben Kislaki, Groparu, Anda Calinici, Dan Ciulea, Alex Ursa, Daniel Rus, Dragos Mone, Bogdan Besliu, Vlad Cucu, Alexandra Craciun de la Urban GourmetCristian Gog, Sanda, Mironeasca, Adriana, Mihaela, Alex Bartiș, Andrei Aroneț, Marian Hurducaș, Raluca Crisan, Lush, @Mariuspan, Robert, Maria Eftimie, Andrei Palatkas, Vlad ilariantu‘, Doru Pușcaș, LaideePurpl, Alma, Zaineasca, Stil masculin, Robintel, Dan Oltean (paginadesport.info), Psaico.
Bloggerii clujeni sunt inimosi, voluntari, sinceri si toate aceste calitati ale lor ii fac sa fie unii dintre cei mai influenti membri ai comunitatii noastre. Prezenta lor intr-un eveniment atat de important in calendarul primei editii a festivalului „Zi-le de Cluj” este un raspuns incurajator din partea comunitatii ca suntem pe drumul potrivit in acest demers de a transforma ultima saptamana din luna mai a fiecarui an in saptamana clujenilor, prin organizarea festivalului orasului”  a declarat primarul Sorin Apostu.  
 
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca