Ref: Cat castiga un cersetor care apeleaza la mila clujenilor
 
Politia locala Cluj-Napoca prin Serviciul Ordine si Siguranta Publica realizeaza zilnic actiuni de depistare a cazurilor de cersetorie, in incercarea de a combate aceasta activitate ilicita, practicata de un numar relativ ridicat de persoane. In privinta activitatii de identificare a cersetorilor, media celor care sunt surprinsi in timp ce apeleaza la mila publica a clujenilor este de circa 8 persoane, peste 90% dintre acestea nefiind clujeni, cu documente de identitate care sa ateste resedinta in municipiul nostru. Procedura legala prevede ca, dupa legitimarea persoanelor si aplicarea amenzilor, cei care nu sunt din oras sa fie insotiti la gara si predati Politiei TF, spre a fi trimisi catre localitatile de domiciliu. Din pacate, faptul ca in Cluj-Napoca cetatenii sunt foarte generosi cu cei care apeleaza la mila lor, oferind in numar mare sume de bani, mult mai mari decat in alte localitati, orasul nostru este in mod constant vizitat de „amatorii” de castiguri facile si consistente.
 
In incercarea de a reduce semnificativ aceasta problema in orasul nostru, actiunile sunt insotite in mod constant de campanii de sensibilizare a cetatenilor cu privire la necesitatea de a nu mai da bani pe strada celor care le cer acest lucru. Spiritul caritabil al clujenilor poate fi valorificat in mod constructiv prin implicarea in actiuni caritabile organizate de catre institutii si asociatii specializate, caz in care fiecare ban oferit poate ajunge la cei care au cu adevarat nevoie de ei.  
 
In cadrul acestor campanii a identificat pe domeniul public o persoana care apela la mila publica. Cetateanul G.V. cu domiciliul in Arpasu de Jos, jud. Sibiu a venit dimineata cu trenul la Cluj-Napoca, iar la momentul la carea fost identificat de catre polistii locali cersind, primise deja suma de 467 lei, avand timp, practic, sa se intoarca cu urmatorul tren acasa.
 
Conform HCL 422/199 cetateanul a fost sanctionat contraventional, iar suma de bani a fost confiscata.
 
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca