Ref: Ambasadorul Republicii Polone, pentru prima data in vizita la Cluj-Napoca
 
Primarul Sorin Apostu a primit astazi vizita Ambasadorului Republicii Polone, Excelenta Sa Marek Szczygiel, insotit de Prim Secretarul Sectiei Politico-Economice a Ambasadei, Tomasz Wisniewski. Cluj-Napoca este primul oras din tara, dupa Bucuresti, pe care oficialul polonez l-a vizitat, de la desemnarea sa in functia de ambasador al Republicii Polone in Romania in data de 6 mai 2011.
 
“Am primit cu mare bucurie vizita domnului ambasador la Cluj-Napoca. Dansul a ales sa vina aici atat pentru faptul ca va deschide un consulat in judetul Cluj, dar si pentru dezvoltarea relatiilor economice si culturale cu municipiul nostru”, a spus primarul Sorin Apostu.
 
“Sunt impresionat de dinamismul orasului Cluj-Napoca si consider ca este important sa dezvoltam relatii economice si culturale, nu numai la nivel national, ci si pe plan regional”, a afirmat Ambasadorului Republicii Polone.
 
Un alt subiect important discutat in cadrul intalnirii a fost acela al regionalizarii. Excelenta Sa Marek Szczygiel este un adept al acestui demers.
 
“Polonia este un exemplu bun de urmat in ceea ce priveste regionalizarea. La noi se vad deja efectele si suntem gata sa impartasim din experienta noastra. Va fi mult mai usor pentru dumneavoastra sa administrati orasul si inclusiv sa absorbiti mai multe fonduri europene”, a precizat Excelenta Sa Marek Szczygiel.
 
„Prin regionalizare, cetatenii sunt mult mai aproape de cel pe care l-au votat”, a afirmat primarul Sorin Apostu.
 
De asemenea, Excelenta Sa Marek Szczygiel s-a declarat un sustinator al candidaturii municipiului Cluj-Napoca in obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana in 2020, fiind un bun cunoscator al proiectelor pe care Primaria Cluj-Napoca le deruleaza pentru concretizarea acestui demers.
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca