Ref: Expozitie de arhitectura la Turnul Croitorilor
 
In perioada 11-18 iulie 2011 are loc la Turnul Croitorilor expozitia nationala itineranta „FORMA & ENERGIE– arhitectura recenta din Austria.
 
Evenimentul este organizat de Primaria municipiului Cluj-Napoca, prin Centrul de Informare Turistica, in parteneriat cu Forumul Cultural Austriac din Bucuresti si Ordinul Ahitectilor din Romania, filiala Transilvania si Asociatia AREA3  din Cluj-Napoca
 
Initiatorul expozitiei este renumitul arhitect Gustav Peichl, conceptul fiind realizat de Otto Kapfinger si Adolph Stiller.
 
Expozitia aduna reusite arhitecturale exemplare din punctul de vedere al tehnicii de proiectare durabile, eficienta energetic: proiecte realizate incepand din anul 1990. Materialul prezinta exemple de constructii, cu tematici diverse: centrale energetice, constructii de infrastructura a transportului, constructii inovatoare realizate cu materiale recilabile, concepte durabile in planificarea urbana si investitiile publice (educatie, cultura, sport, comert, industrie, comunicatii). Expozitia este relevanta pentru Transilvania, in particular, dar si pentru Romania, in general, ca si prestanta profesionala.
 
Expozitia este deschisa de luni pana vineri, intre orele 10:00 si 20:00, iar sambata si duminica intre orele 10:00 si 18:00. Intrarea este libera.
 
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca