Primaria Cluj-Napoca efectueaza in aceasta vara lucrari de reparatii la 74 de scoli, gradinite si crese (sunt 74 si nu 83 ca si anul trecut din cauza ca unele unitati au fost comasate). Au fost incheiate la aceasta data lucrarile de reparatii la 13 unitati scolare, restul urmand sa se finalizeze pana la 30 august 2011.
 
Valoarea totala a lucrarilor la cele 74 de unitati de invatamant este de aproximativ 8.000.000 lei (fara TVA), fata de peste 9,5 de milioane de lei cat a fost valoarea estimata initial. Pana in acest moment, s-au finalizat lucrari in valoare de 1,2 milioane de lei (la 13 unitati).
 
Au fost finalizate deja lucrarile la urmatoarele unitati de invatamant: Gradinitele “Degetica”, “Universul Copiilor”, “Bambi”, “Floare de Iris”, “Trenuletul Veseliei”, “Dumbrava Minunata”, “Mica Sirena”, “Lizuca”, Colegiul Economic “Iulian Pop”, Liceul Teologic Reformat, Colegiul Tehnic Ana Aslan, Grup Scolar Tehnofrig, Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”. Lucrarile efectuate au constat in reparatii instalatii sanitare, de incalzire, electrice, reparatii constructii (igienizari, fatade, tamplarii, pardoseli, reparatii placaje de gresie si faianta).
 
Stadiul lucrarilor in acest moment este in jur de 70-80% la lucrarile din primele doua etape de licitatii si de 30-50% la cele din ultima etapa.
Au fost organizate 3 etape de licitatii pentru contractarea lucrarilor de reparatiila unitatile de invatamant preuniversitar.
 
Prima etapa a avut loc in 11 aprilie 2011 si a cuprins lucrari la 15 de unitati de invatamant, in a 2-a etapa, desfasurata in 30 mai 2011, au fost programate alte 35 de unitati de invatamant pentru lucrari, iar etapa a 3-a, din 23 iunie 2011 a cuprins lucrari de reparatii la 24 unitati de invatamant.
 
Pe langa aceste lucrari de reparatii, Primaria Cluj-Napoca realizeaza in aceasta vara si lucrari de asfaltare a trei curti la urmatoarele unitati scolare: Liceul de Informatica „Tiberiu Popovici”, Scoala „Nicolae Iorga” si Gradinita „Bambi”.
 
Firmele care realizeaza lucrarile de reparatii sunt:
SAMID CONSTRUCTII SRL, DALICRIST SRL, SALPEX, REXUS IMPEX CONSTRUCTII SRL,
CECONI, ROMBIANCA, NOVAS CONSTRUCT CONSULTING, VAN 3 CONSTRUCT,
EDILAS AGG SRL, CONSTRUCT IMOB, INTERNATIONAL HOLDING FBS
SANOLT, SC CONSTRUCTII SRL, CALIDRUM
+ Asfaltari Diferit-Kiat.