Ref: Praguri de sol pentru prevenirea accidentelor
 
Primaria municipiului Cluj-Napoca a demarat o actiune de construire a unor noi praguri de sol, in vederea prevenirii producerii de accidente de circulatie.  
 
          Campul Painii nr. 40 – 1 buc
          Postavarul nr. 10 si 33 – 2 buc
          intersectia str. Vasile Lucaciu – Martin Opiz – 1 buc
          intersectie Nadasel – Nicolae Romanul – 1 buc
          intersectia Ceahlau – Ciresilor – 3 buc
          intersectia str. Republicii – Cireselor – 1 buc
          str. Prislop – 2 buc
          str. Mikszath Kalman, intersectie cu Eftimie Murgu si cu Ady Endre – 2 buc
          Alexandru Bohatel nr. 10 – 1 buc
          Aleea Becas nr. 2 – 1 buc
 
La fiecare montare a unui prag de sol, in conformitate cu legislatia in vigoare se amplaseza simultan cu construirea pragului de sol si indicatoare rutiere, pentru semnalizarea restrictiei de viteza, precum si indicator de “drum cu denivelari”.  
Marcajul rutier, care se amplaseaza pe carosabil  este o semnalizare suplimentara, de siguranta. Aplicarea acestuia se face de regula la cateva zile dupa montarea pragului de sol, necesita conditii meteo favorabile – mai precis un carosabil uscat si interventie de noapte.
 
Inaltimea pragurilor de sol este reglementata prin standarde internationale, pe care primaria le respecta. Din rapoartele anuale ale Politiei Rutiere s-a relevat faptul ca, dupa montarea pragurilor de sol, in toate zonele din municipiu a scazut drastic numarul de accidente cu victime. Singurele incidente semnalate ulterior montarii acestor praguri de sol se refera la cazuri in care, prin nerespectarea indicatoarelor rutiere amplasate conform legii, unii si-au pus in pericol bunurile, producandu-si avarii minore la autoturisme.  
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca