Ref: Licitatie pentru Sistemul de informatica integrat pentru servicii online
 
Primaria municipiului Cluj-Napoca a anuntat astazi, in prezenta Ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, data de 01 septembrie 2011 ca data de depunere, respectiv deschidere oferte depuse pentru achizitionarea Sistemului de informatica integrat pentru servicii online.
 
Reamintim faptul caimplementarea acestui sistem informatic integrat de tip e-guvernare presupune facilitarea accesului cetatenilor la serviciilor publice oferite de catre Primarie prin intermediul unui portal pus la dispozitia acestora. Principalele avantaje ale noului sistem va fi eliminarea timpilor morti in activitatea Primariei in deservirea cetatenilor. Acest lucru va duce la o crestere a eficientei administratiei publice locale si eficientizarea furnizarii informatiilor catre cetatenii si mediul economic, prin reducerea timpului necesar elaborarii documentelor standard si furnizarii documentelor catre solicitanti.
 
Servicii furnizate on-line prin proiect sunt:
Solicitarea de amplasare de panouri publicitare si bannere (acum, pentru o astfel de solicitare cetateanul vine o data sa se intereseze de procedura, revine cu o cerere insotita de o simulare, o depune la registratura, asteapta obtinerea unui raspuns la solicitare, cu acceptul se prezinta la casierile pentru a plati taxele aferente afisarii si abia apoi se poate apuca de montaj).
Solicitarile de organizare a manifestarilor/eveniment elor publice vor putea fi, de asemenea relizate on-line, de acasa. La fel si solicitarea si obtinerea unor autorizatii pentru parcare, inregistrarea unor sesizari de masini abandonate, prezenta cainilor comunitari, a cersetorilor, sau a rampelor clandestine etc.
 
Proiectul este finantat prin fonduri europene iar Proiectul este finanţat prin fonduri europene iar valoarea totala a proiectului este de 6.678.570,36, din care contributia Primariei 1.178.571,24 de lei, iar partea nerambursabila este de 5.499.999,12 de lei.
 
 
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca