Lucrarile de reabilitare demarate in urma cu 3 luni la Parcul “Simion Barnutiu” si la cladirea Cazino sunt in plina desfasurare. Pana in acest moment se respecta graficul de lucrari prevazut in contract si s-au realizat urmatoarele:
 
– Au fost desfacute dalele de beton pe aproximativ 75% din suprafata parcului in vederea asfaltarii aleilor.
La pista de biciclete au fost finalizate lucrarile de balastare si au fost demarate cele de montare a bordurilor (realizate in proportie de 50%), urmand asfaltarea acesteia.
-Se lucreaza pe cele trei alei principale – se realizeaza lucrari de terasamente si se monteaza cabluri de iluminat subterane.
 
La final doua dintre acestea vor fi asfaltate, iar cea din mijlocul parcului va fi pietruita.
 
– In aceasta saptamana vor demara lucrarile de asternere a stratului drenant din piatra sparta pe pista de biciclete si pe aleea balastata, in vederea finalizarii acestora.
– Breteaua dinspre strada Cosbuc a fost desfiintata in vederea extinderii parcului. In acest sens, urmeaza sa se realizeze umpluturile cu pamant vegetal pentru a putea reda si aceasta zona parcului.
– Pe 30% din suprafata parcului a fost asternut strat vegetal, iar in perioada urmatoare vor incepe lucrarile premergatoare insamantarilor de toamna.
– Iluminatul parcului: Lucrarile de montare a cablului pentru iluminatul parcului au fost finalizate in proportie de 70%.
 
Lucrari la cladirea Cazino
 
– Au fost finalizate lucrarile de zidarie si au fost demarate cele de tencuiala ale fatadelor cladirii.
Toata sarpanta de lemn de pe spatiul salii principale a fost finalizata si s-au inceput lucrarile de montaj la invelitoarea de tabla de cupru si a ornamentelor din lemn.
– Specialistii in monumente au inceput realizarea ornamentelor din gips, care vor fi montate dupa finalizarea lucrarilor de tencuiala.
– La demisol, in spatiile tehnice au fost demarate lucrarile pentru montarea instalatiilor de incalzire, astfel ca, la finalul lunii octombrie sa se poata asigura incalzirea cladirii, pentru ca sa se poata lucra in interior in sezonul rece. De mentionat faptul ca ACI si-a propus sa finalizeze exteriorul cladirilor in aceasta toamna, pentru ca apoi sa realizeze amenajarile interioare cladirii.
 
Materiale reciclate si refolosibile
 
Urmare a lucrarilor de modernizare a parcului “Simion Barnutiu” vor fi reciclate circa 264 mc de dale sparte rezultate din dezafectarea aleilor, precum si 168 stalpi metalici care au fost corodati de rugina. Banii proveniti din valorificare materialelor reciclabile vor intra in contul Primariei.
 
Vor fi refolosite dupa reparatii:
–          11.322 bucati (430 paleti) de dale
–          109 banci
–          167 bucati panouri metalice de gard
 
Obiectele si materialele refolosibile vor fi distribuite in celelalte parcuri care prezinta deficit de aceste materiale.
Valoarea proiectului este de 40.054.575,96 lei, obtinuta din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional, axa 1.1 destinata polilor de crestere.