Ref: Creste numarul producatorilor in piata volanta din P-ta 14 Iulie
 
Tot mai multi producatori agricoli din judet aleg sa-si vanda marfa in pietele volante din cartiere organizate de catre Primaria municipiului Cluj-Napoca.
 
Daca saptamana trecuta erau 31 de producatori, ieri, 30 august 2011, s-au prezentat in piata volanta organizata in Piata 14 Iulie din cartierul Grigorescu 37 de producatori.
 
Media de vizitatori pe ora a fost de peste 500 de persoane. Clujenii, obisnuiti cu preturile mici si calitatea superioara a legumelor si a fructelor de sezon au cumparat peste 10 tone de marfa. Cele mai cumparate produse au fost rosiile (2,5 tone), vinetele (1 tona) si cartofii (800 kg).
 
 
Background
 
Piata volanta organizata de Primaria municipiului Cluj-Napoca la Sala Sporturilor s-a bucurat de un real succes. Peste 100 de producatori agricoli au vandut produse romanesti celor circa 3000 de clujeni.
 
Concurenta, datorata numarului mare de producatori, s-a reflectat in preturile mult scazute practicate de acestia. De exemplu, kilogramul de rosii a putut fi achizitionat la pretul de 1 leu iar pretul castravetilor si a conopidei a inceput de la 1 leu/kg. Cel mai vandut produs au fost rosiile romanesti. Clujenii au cumparat acest produs in cantitate mare, profitand de pretul mic al produsului si de calitatea superioara a acestuia.
 
Primaria organizeaza si in aceasta saptamana piete volante in cartierele municipiului.
Ø      Joi, 1 septembrie 2011, orele 15:00 – 19:00 – Str. Unirii, capat linia 3, Gheorgheni
Ø      Sambata, 3 septembrie 2011, orele 7:00 – 15:00 – Platoul Salii Sporturilor.
 
 
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca