Primaria municipiului Cluj-Napoca a demarat o serie de investitii si in cartierul Manastur.
 
Lucrarile de amenajare aleilor din aceasta zona s-au desfasurat in perioada aprilie – august 2011, timp in care au fost reabilitati circa 25.000 de mp de alei, trotuare si accese intre blocuri.
 
S-a intrat pe toate aleiile dintre blocurile cuprinse in cvartalele formate de marile bulevarde din cartierul Manastur. Printre aleile finalizate se numara aleea Micus si aleea Padin, str Grigore Alexandrescu – pe tronsonul intre str Primaverii si Ciobanului, dar si str. Mehedinti – numai parte a acesteia, str. Bucegi – cu toate aleile in spatele cinematografului, str. Govora (zona Kaufland) tronson intre Calea Manastur si str. Campului, str. Ravasului si str. Ciobanului.
 
Practic, putem vorbi de circa 3 km de alei si trotuare, cu latimi variabile, care pot fi de la 1 m la 15 metri, in partile unde s-au amenajat si parcari. 
 
In acest moment, serviciul public parcari face masuratorile in vederea marcarii locurilor, din estimari rezultand 200 de locuri de parcare nou infiintate.
 
Valoarea lucrarilor: 8.331.880 de lei.
 
In etapa a doua in acest an, am trecut la zona adiacenta strazii Ion Mester si Emil Cioran, o parte din lucrari fiind finalizate, o alta parte fiind inca in executie. Suprafata reabilitata la finalul lucrarilor va fi de  circa 12.000 mp (1,4 km).
 
In paralel, compania de salubrizare a inceput modernizarea punctelor gospodaresti conform contractului. Pe Meziad 1 si pe Ion Mester 6 sunt deja puncte complet noi si continua in zona, unde este cazul se moderizeaza, unde este cazul, se refac complet.
 
La fel ca si in toate cartierele s-a intervenit cu lucrarile de modernizare si extindere a iluminatului public. S-au montat 650 stalpi noi de iluminat, in zona Mehedinti, Grigore Alexandrescu este in lucru – Zona dintre strazile Primaverii, Gr. Alexandrescu, C-lea Floresti si Guttenberg  S-a executat 80% din lucrare (sapatura si pozare cablu) urmand a fi montati stalpii pentru iluminatul public. Un numar de 100 stalpi de 4 m si 219 stalpi de 8 m.
Valoarea totala: aproximativ 3,7 milioane de lei.
 
Background: Pana in acest moment, Primaria municipiului Cluj-Napoca a amenajat prin acest proiect integrat zona Detunata din Gheorgheni si zona Plopilor.