In toate scolile si licee din oras exista asa-numitul buton de panica, ce poate fi activat in cazul unui pericol. Semnalul ajunge in 1-2 secunde la dispeceratul central de la Politia municipiului, monitorizat 24 de ore din 24, urmand ca politistii sa intervina in cel mai scurt timp posibil. Primarul Sorin Apostu a facut o astfel de demonstratie la Scoala „Emil Isac”.
 
„V-am invitat astazi aici si pentru a verifica butoanele de panica in scoli. Acesta este un proiect pe care l-am demarat de acum doi ani, in parteneriat cu Politia. Proiectul are ca scop prevenirea violentei in scoli, pentru ca intotdeauna este mai bine sa previi decat sa remediezi”, a afirmat primarul Sorin Apostu.
 
De asemenea, Politia Municipiului asigura instruirea directorilor de scoli cu privire la modalitatea de functionare a butonului de panica si a situatiilor in care acesta trebuie actionat.
 
Ca date tehnice, semnalul se transmite de la butonul de panica la dispecerat printr-un sistem pe tehnologie GPRS, furnizat de Vodafone. De asemenea, sistemul are o autonomie de 24 de ore la o eventuala pana de curent.
 
Dupa lista ISJ sunt 62 de scoli si licee astazi in Cluj-Napoca (dupa comasare).