Ref: Mii de clujeni au cerut sa fie recrutati pentru recensamantul populatiei si a locuintei
 
Peste 3.300 de clujeni si-au depus cereri in vederea desemnarii ca recenzori, recenzori sef si sefi de circumscriptie pentru a participa la recensamantul populatiei si locuintelor, care va avea loc in perioada 20 – 31 octombrie 2011.
 
Comisia municipala de organizare a recensamantului va stabili, in cursul saptamanii viitoare, criteriile de selectie, avand la baza recomandarile Comisiei centrale, urmand sa aprobe listele cu personalul desemnat pe fiecare sector, sectie si circumscriptie. Aceste liste vor putea fi consultate din data de 5 octombrie 2011 pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro si vor fi afisate la Centrul de Informare pentru Cetateni, de pe Calea Motilor nr 7. Persoanele care vor fi desemnate sa participe la aceasta activitate vor fi anuntate si telefonic.
 
Pentru organizarea recensamantului la Cluj-Napoca vor fi selectate 2300 de persoane. In selectia personalului pentru efectuarea rescensamantului se va tine seama, in principal, de criterii precum nivelul de instruire, experienta anterioara si abilitatile de lucru cu publicul. De asemenea, nu vor fi compatibili cei care beneficiaza de indemnizatie de somaj, persoanele pensionate pe caz de boala sau anticipat si cele aflate in concediu pentru ingrijirea copilului.
 
La nivelul municipiului Cluj-Napoca au fost infiintate 21 de circumscriptii, 208 sectii si 1500 sectoare.
 
Pentru participarea la operatiunile de recensamant se acorda indemnizatii brute pe zi de activitate, dupa cum urmeaza:
 
a) responsabili de circumscriptii urbane – 50 lei pe zi de activitate si lucreaza 21 de zile calendaristice;
b) recenzorii-sefi – 50 lei pe zi de activitate si lucreaza 18 de zile calendaristice
 c) recenzorii – 50 lei pe zi de activitate si lucreaza 15 de zile calendaristice
Aceasta indemnizatie se acorda intr-o singura transa, la terminarea lucrarilor si se impoziteaza conform Legii nr.571/2003, privind Codul fiscal.
 
Ultimul recensamant a avut loc in 2002, iar anul acesta se va organiza in toata Europa, urmand sa se realizeze o aliniere la nivel european.
 
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca