Ref: Lansare de carte la Turnul Croitorilor
 
Primaria municipiului Cluj-Napoca, prin Centrul de Informare Turistica, in parteneriat cu Editura Idea si revista Idea arta + societate,  va invita, luni, 12 decembrie, ora 17.00  la lansarea, in prezenta autorului si in premiera la Cluj-Napoca, a editiei romanesti a cartii „Inventarea poporului-natiune. Cronici din Romania si Europa Orientala 1973 – 2007”, de Claude Karnoouh, Idea Design & Print, Cluj, 2011. Evenimentul va avea loc la Turnul Croitorilor de pe strada Baba Novac nr. 35.

„Inventarea poporului-natiune. Cronici din Romania si Europa Orientala 1973 – 2007” –  este o carte cu adevarat importanta pentru si despre cultura noastra, pentru dezbaterile intelectuale, politice, ideologice pe marginea ei. O carte indispensabila pentru intelegerea, sub multiple unghiuri – antropologic, istoric, politic si filosofic –, a inscrierii societatii noastre in modernitate, deopotriva cea culturala, sociopolitica, economica si tehnica. Mai mult decat reconstituirea riguroasa a genezei politico-culturale specifice a natiunii-etnie si a statului sau national, este vorba despre o reflectie asupra transformarilor aduse societatii romanesti de experienta istorica generala a Estului Europei in ultimele doua secole si, mai ales, in decursul celei de-a doua jumatati a secolului XX. Este astfel o carte importanta, deci, si pentru intelegerea inscrierii noastre in prezentul modernitatii noastre tarzii, “postcomuniste”, “europene”, “globalizate”. 

Pe marginea cartii vor lua cuvantul: Aurel Codoban (filosof si profesor universitar), Corina Iosif (etnolog, cercetator) si Adrian T. Sirbu (filosof, cercetator, redactorul cartii).

Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca