Ref: Terapia Ranbaxy “Marcheaza pentru sanatate” si investeste 52.000 RON in sportul scolar clujean, devenind astfel cel mai mare investitor in proiecte educationale din Cluj-Napoca

Terapia Ranbaxy, cea mai mare companie de medicamente generice din Romania, sprijina reinvierea traditiei sportului scolar clujean si devine principalul sustinator al competitiei “Liga Liceelor la fotbal si baschet”.
Prin intermediul proiectului intitulat „Marcheaza pentru sanatate”, Terapia Ranbaxy va oferi echipamente complete de fotbal si baschet tuturor celor 222 de liceeni inscrisi in prima editie a competitiei „Liga Liceelor”.
 
Astfel, dupa concursul „Arhitectii Viitorului – Cluj-Napoca in anul 2020”, cea mai recenta initiativa de responsabilitate sociala a companiei propulseaza Terapia Ranbaxy pe primul loc in topul anual al investitorilor locali in proiecte comunitare cu componenta educationala. 

“2011 a fost anul investitiilor majore pentru Terapia Ranbaxy, atat in dezvoltarea platformei noastre operationale din Cluj, cat si in proiectele pe care le-am initiat sau sprijinit in comunitatea locala. Prin „Marcheaza pentru sanatate”, facem o noua declaratie de sustinere si suport fata de comunitatea si copiii clujeni in general, si fata de sanatate in special. In calitate de companie farmaceutica, preocuparea noastra primordiala o reprezinta mentinerea si ingrijirea sanatatii. Iar pentru ca sportul inseamna sanatate, Terapia Ranbaxy este onorata sa devina sustinatorul performantelor celor 222 de sportivi care participa la Liga Liceelor, reprezentanti ai tinerei generatii a Clujului si membrii comunitatii de maine a orasului nostru” a declarat Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy:

 „Salut aceasta initiativa care se aliniaza intr-un mod inovativ politicilor de dezvoltare comunitara si strategiilor de actiune stabilite cu privire la sustinerea si promovarea activitatilor sportive in municipiul Cluj-Napoca. De asemenea, ne bucuram sa avem din nou alaturi de noi o companie atenta si receptiva la nevoile comunitatii, deoarece, asa cum experienta ne demonstreaza, parteneriatele de acest tip genereaza schimbari de durata si aduc o plus valoare reala in comunitatea noastra” a spus viceprimarul cu atributii delegate de primar Radu Moisin.

“Este foarte important ca elevii clujeni sa isi ocupe timpul liber in mod constructiv si mai ales sanatos. Se stie ca sportul ordoneaza, organizeaza si ofera abilitati nepretuite in viata activa pentru orice tanar care practica activitate fizica si competitionala, astfel incat Inspectoratul Scolar Cluj considera acest proiect ca unul major pentru scolile noastre. Ii felicit si le multumesc celor care sustin Liga Liceelor din punct de vedere material, acest premiu fiind un stimulent important pentru elevii nostri” a completat Anca Hodorogea – Inspector Scolar General, ISJ Cluj, partener educational al proiectului.  

 „Marcheaza pentru sanatate” si „Arhitectii Viitorului – Cluj-Napoca in anul 2020” sunt proiectele de responsabilitate sociala implementate in acest an de compania Terapia Ranbaxy in parteneriat cu Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, cumuland investitii in valoare totala de 88.000 RON. In anul 2010, compania a investit in proiecte educationale suma de 35.000 RON (concursul “Fii Primar pentru o zi”, campania Piccolingo, Joonior Park si proiectul “Crestem impreuna bradul de Craciun”) iar in vara aceluiasi an Terapia Ranbaxy a donat medicamente de prima necesitate in valoare de 700.000 RON pentru spitalele localitatilor cele mai afectate de inundatii.

Liga Liceelor la baschet si la fotbal este o competitie organizata de Primaria municipiului Cluj-Napoca in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Cluj, Asociatia Judeteana de Baschet, Asociatia Judeteana de Fotbal si Fundatia CIVICA. Prima editie a Ligii Liceelor reuneste 12 echipe de fotbal si 8 echipe de baschet – mai exact, un total de 222 de liceeni s-au inscris la campionatul scolar ce incurajeaza practicarea sportului de masa in municipiu. 
 
Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca