Ref: Delegatie coreeana in vizita la Primaria Cluj-Napoca

Viceprimarul cu atributii delegate de primar, Radu Moisin a avut o intrevedere astazi, 12 ianuarie 2012, cu o delegatie a Pusan National University (PNU) din Republica Coreea. Din delegatia coreeana au mai facut parte reprezentanti ai Institute of Logistics Information Technology si ai companiei AutoAtis. Delegatia se afla la Cluj-Napoca in perioada 10-13 ianuarie 2012.
 
Scopul acestei vizite este de a schimba informatii si de a cauta colaborari cu diverse institutii clujene in diferite domenii (academic, economic, social, cultural). Prin intermediul Open Bridge Consortium – Asociatia Culturala si de Afaceri Cluj-Suwon, oaspetii coreeni au solicitat o intrevedere cu viceprimarul cu atributii delegate de primar, Radu Moisin atat cu scopul de a cunoaste mediul administrativ clujean, cat si in dorinta de a se prezenta in fata municipalitatii clujene.
 
In cadrul discutiilor, viceprimarul cu atributii delegate de primar, Radu Moisin le-a prezentat oaspetilor coreeni mediul universitar clujean. De asemenea, a vorbit despre importanta atragerii unor investitii ale marilor companii din Coreea de Sud si avantajele pe care le ofera Cluj-Napooca in acest sens, dar si despre buna cooperare a municipalitatii cu Open Bridge Consortium. Oaspetii coreeni au mai primit informatii despre marile proiecte ale administratiei clujene, atragerea de fonduri europene si potentialul de dezvoltare al domeniului IT din Cluj-Napoca.
 
Reprezentantii delegatiei coreene au subliniat ca apreciaza numarul mare de universitati din Cluj-Napoca si performantele mediului academic clujean, precum si sustinerea pe care o ofera municipalitatea in acest domeniu. Avand in vedere punctele comune in profilul celor doua orase, s-au conturat perspectivele unei colaborari stranse pe viitor.
 
Pe parcursul vizitei la Cluj-Napoca, delegatia cooreana a mai avut intrevederi cu reprezentanti ai Universitatii Tehnice si ai Camerei de Comert si Industrie Cluj.
 
 
Informatii background

Busan este un oras din Coreea de Sud, a doua zona metropolitana a tarii dupa Seul, avand o populatie de 3,6 milioane de locuitori. Orasul este situat in partea sudica a peninsulei Coreea. De asemenea, este cel mai mare port al Coreei de Sud si al cincilea cel mai mare port al lumii. Orasul gazduieste cel mai mare magazin universal din lume, Shinsegae Centrum City si are un numar mare de proiecte de cladiri zgarie-nori, incluzand: Solomon Tower (108 etaje si 418 metri inaltime), Haeundae Resort Tower (108 etaje si 478 metri inaltime) si Lotte Super Tower (110 etaje si 510 metri inaltime).

Pusan National University (PNU, cunoscuta si sub denumirea de Busan National University) este una dintre cele mai importante universitati din Coreea de Sud. Prezenta in mod continuu in top 500 al universitatilor mondiale, topuri realizate de ARWU World University Ranking si QS Top Universities Ranking, PNU este una dintre cele 10 universitati coreene care se afla in ambele clasamente.

Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca