Modernizarea strazilor Capitan Grigore Ignat si Trascaului
 
Primaria municipiului Cluj-Napoca anunta inceperea lucrarilor de reabilitare pentru strazile Trascaului si Capitan Grigore Ignat.
 
 La ora actuala, pe strada Trascaului, situata in cartierul Zorilor, nu sunt suficiente parcari amenajate, masinile parcheaza pe marginea partii carosabile si pe trotuare, impiedicand traficul. Scurgerea apelor de pe partea carosabila se desfasoara in conditii improprii. Lucarile necesare in vederea modernizarii strazii si aleilor adiacente vor cuprinde partea carosabila, zona trotuarelor si amenajarea parcarilor, cu protejarea spatiului verde si a terenurilor de joaca. Se impun lucrari in vederea imbunatatirii conditiilor de circulatie auto si pietonala cu privire la confortul, siguranta si functionalitatea acestora. Valoarea totala a investitiei pentru strada Trascaului se ridica la 1.243.000 de lei fara TVA, iar durata de realizare a lucrarilor va fi de maxim 8 luni.
 
In prezent, pe strada Capitan Grigore Ignat, aflata in cartierul Someseni, circulatia se desfasoara in conditii improprii datorita deteriorarii partii carosabile si a lipsei trotuarelor. Strada este pietruita, iar colectarea si evacuarea apelor pluviale se desfasoara in conditii deficitare. Astfel, se impun lucrari in vederea imbunatatirii conditiilor de circulatie auto si pietonala cu privire la confortul, siguranta si functionalitatea acestora. Lucrarile vor cuprinde partea carosabila, zona trotuarelor si montarea gurilor de scurgere a apelor pluviale, cu protejarea spatiului verde. Valorea totala a investitiei pentru aceasta strada este de 2.136.000 de lei fara TVA, iar termenul de realizare a lucrarilor este de cel mult 6 luni.
Lucrarile de modernizare a celor doua strazi vor fi executate de catre asocierea SC Diferit SRL si SC Kiat Group Construct SRL.