Centrul Clujului, zona pietonala pe durata verii
 
Centrul Clujului va deveni pietonal pe durata weekend-urilor, a anuntat astazi, 4 iulie 2012, primarul Emil Boc.
Astfel, incepand din weekendul 14-15 iulie anul curent si pana in 15 septembrie, de sambata incepand cu ora 7.00 si pana duminica, la ora 22.00, strazile Napoca, Bulevardul Eroilor şi Piata Unirii (latura cu hotelul Melody si latura cu monumentul „Stalpii impuscati”) vor fi inchise circulatiei auto pe durata finalurilor de săptămână.
 
„Doresc sa aducem la Cluj-Napoca atmosfera de relaxare si buna dispozitie pe acre am observat-o pe durata Zilelor Clujului, cand am putut cu totii vedea cat de bine este primita o astfel de initiativa de catre clujeni”, a declarat primarul Emil Boc.
 
Practic, acest proiect va pregati transformarea strazilor amintite in zone pietonale permanente, dupa modelul marilor orase europene, o data cu implementarea unor proiecte adiacente, care sa rezolve situatia traficului si a parcarilor in zona centrala. Primarul Emil Boc a explicat ca asteapta de la Comisia de urbanism si de la cea de Sistematizare a Circulatiei un raport legat de etapele care trebuie urmate pentru a fi posibila trecerea la faza urmatoare a proiectului.