Primaria Municipiului Cluj-Napoca nu doreste sa indexeze cu 16% impozitele si taxele locale si asteapta Ordonanta Guvernului care sa ii permita neindexarea si mentinerea lor la acelasi nivel din 2012.

Astfel, in perioada 7-11 ianuarie 2013 Primaria Municipiului Cluj-Napoca NU INCASEAZA impozitul pe cladiri si impozitul pe terenuri, pentru persoane fizice si juridice. 

Motivul: Guvernul nu a adoptat Ordonanta care sa permita Primariei Municipiului Cluj-Napoca sa nu indexeze cu 16% nivelul impozitelor si taxelor locale. 

Prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1309 publicata in Monitorul Oficial din 28 decembrie 2012, taxele si impozitele locale se indexeaza cu 16%! Guvernul a promis insa ca va adopta o Ordonanta prin care sa lase primariile si consiliile locale sa decida daca indexeaza sau nu impozitele si taxele locale. Aceasta ordonanta nu a fost adoptata inca.

Taxa pentru parcare si alte impozite in afara celor pentru cladiri si terenuri nu intra sub incidenta celor de mai sus si deci se incaseaza in continuare.