Dragi elevi,

Stimati parinti,

Onorati profesori,

 

Bine ati revenit la scoala si va doresc un an scolar bun, plin de rezultate care sa ne faca mandri ca sunteti viitorul orasului nostru.

Primaria si Consiliul local Cluj-Napoca asigura anual din fondurile publice finantarea necesara asigurarii celor mai bune conditii de educatie si accesului tuturor elevilor la scolarizare. Prin alocarea in acest an scolar 7,2 milioane de lei pentru bursele scolare incercam sa recompensam excelenta pentru peste 7.600 de elevi merituosi, dar si sa sprijinim accesul la scoala pentru peste 2.400 de elevi provenind din familii cu venituri reduse. Prin alocarea a peste 2.9 milioane de lei pentru subventionarea transportului in comun acoperim 50% din valoarea abonamentelor de calatorie ale tuturor elevilor clujeni.

De asemenea, pentru a va oferi cel mai bun mediu in care elevii sa invete, sa se dezvolte, sa fie educati, pe durata vacantei am realizat reparatii curente in unitatile de invatamant preuniversitar in valoare totala de aproape 4,6 milioane de lei.

Aceste eforturi admisntrative si financiare vor continua si in acest an scolar si pe langa ceea ce s-a facut pana acum, vom demara un amplu proiect de refacere a curtilor si terenurilor de sport ale scolilor, pentru ca miscarea si sportul sunt esentiale unei dezvoltari armonioase a tinerilor, dar si de a sustine scolile clujene sa doteze laboratoarele de specialitate cu aparatura moderna, actuala, care sa permita cresterea calitatii actului de educatie.

Onorati profesori, va suntem alaturi in efortul zilnic de a-i educa pe acesti tineri minunati, in spiritul valorilor europene, ale multiculturalismului si ale principiilor Capitalei Europene a Tineretului – tiltu castigat de municipiul nostru pentru anul 2015.

Stimati parinti, doresc sa va mutumesc pentru efortul pe care il faceti in acesti ani dificili din punct de vedere economic, dar si sa va asigur ca acest efort nu este zadarnic pentru ca, asa cum stiti, investitia in educatie este singura protejata de faliment. Prin investitiile pe care azi le facem cu totii pentru a crea un mediu propice dezvoltarii copiilor nostri, ne asiguram ca maine toti ne vom numara printre castigatori.

 

Succes si un an scolar bun!

Emil Boc

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca