Ref: Incepe preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor de incalzire

Clujenii pot depune incepand de marti, 22 octombrie 2013, cererile in vederea obtinerii ajutorului de incalzire a locuintei. In perioada sezonului rece (noiembrie 2013 – martie 2014) pot beneficia de ajutor pentru incalzirea locuintei, cu gaze naturale, energie termica, energie electrica sau combustibili solizi, persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodaresc impreuna, daca veniturile cumulate ale persoanei, familiei sau persoanelor care se gospodaresc impreuna la aceasi adresa, se situeaza sub:


– 1082 lei pentru persoanele singure beneficiare de incalzire de la RAT;
– 786 lei/pers. familiile sau persoanele care se gospodaresc impreuna beneficiare de incalzire de la RAT ;
– 615 lei/pers. pentru persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodaresc impreuna si folosesc pentru incalzirea locuintei gaze naturale, energie electrica sau combustibili solizi;

Situatia inregistrata anul trecut
In perioada noiembrie 2012 – martie 2013 au fost depuse 8965 de cereri, din care au fost initial aprobate 7910, iar 1055 au fost respinse.
Din cererile aprobate initial, in urma verificarilor din evidentele fiscale au fost depistate 466 dosare cu bunuri de natura excluderii de la acordarea ajutorului, iar in alte 1118 cereri a fost depistata existenta depozitelor bancare de peste 3000 lei.
Pentru aceste persoane au fost intocmite dispozitii de recuperare a sumelor acordate in mod necuvenit.
 

Criterii de eligibilitate

Acte necesare

Plafoane si cuantumuri

Termene si proceduri

Lista bunurilor

FORMULAR 


Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca