Parcul Central din Cluj-Napoca a primit Certificatul de Excelenta pentru anul 2014 din partea TRIPADVISOR – cel mai mare site de calatorii din lume
 
Parcul Central “Simion Barnutiu” a fost premiat cu Certificatul de Excelenta in urma declaratiilor si evaluarii vizitatorilor site-ului www.tripadvisor.com
 
            Cluj-Napoca, Romania 25 iunie 2014 – Primaria municipiului Cluj-Napoca anunta decernarea de catre site-ul mondial de calatorii TripAdvisor® a “Certificatului de excelenta” pentru obiectivul turistic Parc Central “Simion Barnutiu”.
            Aceasta distinctie este oferita numai obiectivelor turistice care se bucura in mod constant de recenzii favorabile din partea calatorilor care opteaza pentru postarea opiniilor si impresiilor lor de calatorie pe site. Obiectivele turistice premiate cu astfel de certificate de excelenta se regasesec peste tot in lume si sunt promovate prioritar de catre TripAdvisor.
 
            Modalitatea de selectie a locatiilor de excelenta este realizata de catre Trip Advisor pe baza unui algoritm propriu care ia in considerare ratingul recenziilor vizitatorilor. Locatiile vizate trebuie sa indeplineasca standardele de rating ridicate stabilite de catre Trip Advisor, numarul de recezii inregistrate si calitatea acestora. Alte criterii luate in considerare se incadreaza la categoria popularitate.
 
            “Castigarea acestei recunoasteri pentru Parcul Central din Cluj-Napoca la nivel mondial ne onoreaza si este o recompensa pentru intreaga echipa care a participat la procesul de reabilitare din fonduri nerambursabile europene a acestui ansamblu-monument istoric. Le multumim tuturor vizitatorilor care s-au bucurat de timpul petrecut in Parcul Central si au exprimat opinii favorabile pentru aceasta destinatie turistica si de relaxare” a declarat primarul Emil Boc, cu ocazia primirii certificatului de excelenta, decernat de catre TripAdvisor.
 
            “TripAdvisor este onorat sa recunoasca excelenta acestei destinatii turistice” a declarat Marc Charron, presedintele TripAdvisor pentru sectiunea Bussines. “Decernarea Certificatului de Excelenta le ofera tuturor titularilor, de peste tot din lume, recunoasterea pe care o merita, bazata pe feed-back-ul celor care noteaza cel mai mult – utilizatorii acestora. Din Australia pana in Zimbabwe, dorim sa felicitam ospitalitatea de exceptie a destinatiilor de excelenta, care le ofera calatorilor ce utilizeaza Trip Advisor, experiente de vacanta placute”.
 
Despre TripAdvisor
TripAdvisor® este cel mai mare site de calatorii din lume, care le pune utilizatorilor la dispozitie posibilitatea de a-si planifica vacantele on-line. TripAdvisor ofera sfaturi credibile si verificate furnizate de catre turisti, precum si o varietate de posibilitati de a-si planifica vacante si a realiza rezervari on-line, la cazare, oriunde in lume.  
Trip Advisor reuneste cea mai mare comunitate mondiala de peste 260 de milioane de vizitatori unici pe luna si mai mult de 150 de milioane de recenzii pentru diversele locatii postate si promovate pe site. Site-ul este accesibil in 39 de tari, inclusiv China, sub denumirea daodao.com.