Comunicat de presa

(17 noiembrie 2015)

 

Ref: Lansarea oficiala a retelei de statii self service de inchiriere de biciclete

 

Astazi a avut loc lansarea retelei de statii self-service de inchiriere de biciclete.

Primaria Cluj-Napoca a organizat, cu aceasta ocazie, in zona Salii Sporturilor “Horia Demian”, un mars de promovare si incurajare a utilizarii bicicletei ca mijloc alternativ de transport, in vederea imbunatatirii mobilitatii urbane in zona metropolitana Cluj.

 

Valoarea totala a proiectului „Retea de statii self-service de inchiriere biciclete” este de 14.422.085,74 lei, din care 98% reprezinta valoarea nerambursabila.

”De azi inainte, ii invitam pe clujeni sa foloseasca bicicleta ca mijloc alternativ de deplasare prin municipiu, fie pentru a merge la locul de munca, fie pentru a petrece timpul printr-o plimbare cu bicicleta. Punem acum la dispozitie primele 470 de biciclete, care pot fi inchiriate gratuit, cu scopul de a incuraja transportul alternativ cu acest mijloc ecologic, pentru ca suntem un oras in care sunt foarte multe masini. Pe zonele dedicate de transport in comun din oras vor putea fi folosite si bicicletele, astfel incat traseele vor fi mult mai sigure”, a precizat primarul Emil Boc.

Proiectului european „Retea de statii self-service de inchiriere de biciclete” presupune realizarea a 50 de statii de inchiriere, dintre care 42 de statii in municipiul Cluj Napoca, 4 statii in comuna Floresti si 3 statii in comuna Apahida. De asemenea, clujenii vor avea la dispozitie pentru deplasare 540 biciclete.

 

In prezent, la Cluj-Napoca, din cele 42 de statii sunt functionale 29 si au fost livrate 470 de biciclete. In perioada urmatoare vor fi date in folosinta restul statiilor si bicicletelor in vederea inchirierii.

Bicicletele vor putea fi inchiriate pe baza de carduri. Clujenii care doresc sa intre in posesia acestor carduri, se vor prezenta la Centrul de Informare pentru Cetateni sau la primariile de cartier, iar eliberarea acestora se face pe baza cartii de identitate.

Regulamentul de utilizare a serviciului de inchiriere a bicicletei in regim self-service a fost stabilit prin Hotararea de Consiliu Local nr. 379/2015.