Stimate cadre didactice,
Stimati parinti, dragi elevi,

In calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca am placerea de a va transmite felicitari si urari de succes cu ocazia deschiderii acestui nou an scolar!

Primaria Cluj-Napoca ramane consecventa in politica sa de sprijinire a educatiei, element prioritar in strategia de dezvoltare a municipiului nostru.

In ultimii patru ani, un sfert din taxele si impozitele locale platite de clujeni – peste 20 de milioane de euro – a fost investit in educatia copiilor si a tinerilor.

Numai in acest ultim an, Primaria a investit peste 60 de milioane de lei pentru extinderea, modernizarea sau repararea scolilor si pentru dotarea acestora cu calculatoare, materiale didactice performante si mobilier modern. 
Primaria a continuat acordarea de burse pentru toti elevii cu medii de peste 8,50 – peste 15.000 de elevi beneficiaza de astfel de burse.

De asemenea, peste 22.000 de elevi beneficiaza de gratuitate pe doua mijloace de transport in comun si de reducere de 50% pe o a treia linie.

Atat investitiile in scoli, cat si sprijinirea elevilor prin burse si facilitati vor continua in anii urmatori.

Totodata, Primaria va continua politica sa menita sa faca din Cluj-Napoca o casa mai buna pentru toti – inclusiv pentru cei care, aflati astazi pe bancile scolilor, vor deveni, prin educatie, clujenii de maine -creativi, inovativi, increzatori in puterile si in talentele lor.

Cu aleasa consideratie,

 

Emil Boc
Primarul municipiului Cluj-Napoca