Continua lucrarile in Piata Unirii pe latura de est

In aceasta saptamana au inceput lucrarile pe latura estica a Pietei Unirii. Lungimea acestei laturi este de aproximativ 216 ml. In acest moment se lucreaza pe primul tronson, cuprins intre Bd. Eroilor – Iuliu Maniu, la desfacerea pavajului si a bordurii. Durata lucrarilor va fi de aproximativ o luna.

Latura estica va fi reconfigurata astfel:

  • pana la intersectia cu strada Iuliu Maniu vor ramane 3 benzi curente de circulatie si se va amplasa o statie de taximetre de 12 locuri;

  • de la strada Iuliu Maniu pana la intersectia cu B-dul Regele Ferdinand vor fi 4 benzi de stocaj (2 benzi inspre Memorandumului si alte 2 inspre strada Regele Ferdinand);

  • va fi realizata o pista de biciclisti cu dublu sens, de aproximativ 160 ml, in continuarea celei de pe B-dul Eroilor spre strada Memorandumului si B-dul 21 Decembrie 1989.

Din primavara anului viitor vor incepe lucrarile pe latura de vest.

Luna aceasta au fost finalizate lucrarile pe latura sudica a pietei, in lungime de 130 ml. Pana la pietonalizarea din etapa 3, se pastreaza cele 4 benzi de circulatie.
Trotuarul a fost amenajat cu borduri si placi din piatra naturala, stalpi iluminat public pentru continuarea spatiului venit dinspre Eroilor.
Fondul vegetal – au ramas arborii existenti.
Iluminatul ambiental, festiv decorativ, arhitectural si public a fost modernizat cu surse LED cu componente de comunicatie wireless si componente electronice ce permit programarea acestora pentru functionarea la nivele diferite de putere pe paliere orare.

Durata de executie a fost de o luna si lucrarile au fost finalizate la termen.

Executant : SC ARL SA
Proiectant : SC PLANWERK SRL
Consultanta : SC AQUASERV SRL
Valoarea totala a investitiei in Piata Unirii, etapa 2, preţuri oferta fara TVA :7.943.756,83 lei