Cluj-Napoca, 22 octombrie 2024 – Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) și Primăria Municipiului Cluj-Napoca vă invită să participați la o dezbatere deschisă despre neutralitatea climatică, care va avea loc pe 22 octombrie, la ora 17:00, la Casino Centrul de Cultură Urbană, în Parcul Central. Acest eveniment își propune să implice sectorul privat în atingerea obiectivului de neutralitate climatică până în 2030, parte a Misiunii Europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic”.

În cadrul dezbaterii, lideri locali și naționali din sectorul public și privat, precum și din mediul academic, vor explora modul în care companiile pot contribui la transformarea

orașului într-un model de sustenabilitate și inovație ecologică. Cluj-Napoca, selectat de Comisia Europeană în cadrul programului „100 de orașe inteligente și neutre climatic”, s-a angajat să implementeze măsuri care vor reduce emisiile de carbon, folosind inițiative precum „Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods” și platforma CIIC pentru facilitarea implicării comunității .

Evenimentul este deschis publicului larg și este o oportunitate de a contribui direct la inițiativele orașului pentru un viitor verde, digital și rezilient. Pentru informații suplimentare și pentru a vă înregistra, vă rugăm să să contactați Centrul de Inovare și Imaginație Civică.

Dezbaterea va fi de asemenea transmisă în direct pe canalele oficiale ale Centrului de Inovare și Imaginație Civică.