Marți, 21 octombrie 2025. a avut loc atelierul dedicat îmbunătățirii sistemului de achiziții publice pentru alimentația din unitățile de învățământ „De la fermă la furculiță – Parteneriate locale pentru alimentația sustenabilă a preșcolarilor și elevilor clujeni”, organizat în cadrul proiectului european Turn the Tables.
Evenimentul a reunit producători locali, furnizori de catering pentru școli și responsabili de achiziții din unitățile de învățământ preuniversitar, pentru a discuta despre posibilitățile de introducere a alimentelor locale, proaspete și sustenabile în meniurile copiilor din Cluj-Napoca.
Discuțiile au vizat:
– utilizarea achizițiilor publice ca instrument de sprijin pentru producătorii locali
– identificarea provocărilor din lanțul „de la fermă la școală”
– conturarea unor soluții comune pentru un sistem alimentar mai sănătos și sustenabil.
Atelierul a fost organizat de Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu Clujul Sustenabil, în cadrul proiectului european „Turn The Tables – Towards just, green and innovative food procurement”, finanțat prin programul DEAR al Uniunii Europene.
 Această publicație a fost cofinanțată de Uniunea Europeană. Conținutul său intră în responsabilitatea exclusivă a Municipiului Cluj-Napoca și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.