Din luna iulie a anului trecut și până în prezent, la cele două puncte de colectare selectivă a ambalajelor – tip PET/plastic, doze, sticle – au fost colectate 3,6 milioane deșeuri. Clujenii primesc, în schimbul a 15 ambalaje reciclate, bilete cu două călătorii pentru transportul public urban.
Cele două containere amplasate în zona piețelor agroalimentare din cartierele Zorilor și Mănăștur fac parte dintr-un proiect pilot lansat în vara anului 2022 la Cluj-Napoca. În următoarea perioadă municipalitatea clujeană va achiziționa încă un astfel de aparat de reciclare.
Biletul gratuit poate fi obținut urmând pașii de mai jos:
– Adu ambalajele curate, fără lichide sau alte substanțe toxice, cu eticheta intactă și fără a fi presate la aparatul amplasat în zona pieței agroalimentare din Zorilor sau din Mănăștur (Piața Flora);
– Ambalajele trebuie să fie fără dop/capac;
– Recipientele din sticlă pot avea maximum 1,5 l, iar PET-urile maximum 3l;
– Introdu fiecare ambalaj, unul câte unul, în partea rotundă a containerului, luminată cu verde;
– Nu forța ambalajul pentru a-l introduce în partea luminată cu verde. Durează câteva secunde procesul de detectare a ambalajului;
– Așteaptă voucherul cu sumarul ambalajelor introduse și detalii despre recompensă;
– Aparatul va elibera câte un voucher pentru fiecare tip de ambalaj introdus;
– La 15 ambalaje reciclate ai un bilet cu 2 călătorii pentru transportul în comun, care poate fi ridicat de la punctele sau centrele de vânzare a biletelor CTP – Compania de Transport Public Cluj-Napoca.
Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Envipco Solutions – Production, Compania de Transport Public – CTP Cluj-Napoca și Supercom SA.