Primăria municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, a instalat 5 defibrilatoare cu acces public în zone intens circulate din oraș: Baza Sportivă „La Terenuri”, Baza Sportivă Gheorgheni, BTarena Cluj-Napoca, Cinema Dacia Cluj și CINEMA MĂRĂŞTI.  Acest proiect a fost implementat în urma procesului Bugetare participativă.
Defibrilatoarele automate externe sunt o modalitate ușoară și sigură prin care persoanele laice (fără pregătire medicală) pot interveni în cazul asistării la un caz de stop cardio-respirator, scurtând considerabil timpul în care persoana afectată nu beneficiază de tratamentul corespunzător.
Un defibrilator extern automat poate salva o mulțime de vieți pentru că poate fi folosit de oricine. Încă de la pornire, aparatul oferă instrucțiuni vocale clare celui care intervine: se așează electrozii pe pieptul pacientului și se așteaptă. În acest timp, aparatul înregistrează ritmul cardiac pentru a vedea dacă este sau nu nevoie de defibrilare.
Valoarea investiției este de 12.500 lei/buc.
Mai multe informații despre aceste defibrilatoare pot fi găsite aici: http://defibrilatoareaccespublic.ro/