Polițiștii locali din cadrul serviciului Control Trafic Rutier au desfășurat zilele trecute activități de informare privind respectarea normelor referitoare la circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice, pentru prevenirea accidentelor produse de către conducătorii de trotinete electrice care nu respectă prevederile legale (având în vedere prevederile OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, modificat prin OUG nr. 13/2020).

74 persoane care circulau cu trotinetele electrice pe trotuar în zona centrală, pe străzile R. Ferdinand, Memorandumului, B-dul Eroilor, B-dul 21 Decembrie 1989, str. Horea și P-ța Unirii, au primit recomandări din partea polițiștilor locali privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, au fost ridicate 50 trotinete electrice, pentru staționare în loc
interzis, conform HCL nr. 790/2020, art. 6 și art. 7 și au fost întocmite 38 procese verbale de sancționare contravențională, în valoare de 3800 lei, în baza art. 20 alin. (2) coroborat cu art. 18 din Regulamentul privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim selfservice, pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, aprobat prin actul normativ mai sus menționat.