• 26 fapte de cerşetorie identificate în prima parte a lunii decembrie 2022, în urma verificărilor făcute, cu prioritate în zona supermarketurilor, magazinelor, piețelor, zonelor aglomerate cu flux mare de persoane și autovehicule. 17 dintre aceste persoane aveau domiciliul în alte județe: Sălaj, Mureș, Galați. Au fost încheiate 26 procese verbale de constatare a contravenţiei, în conformitate cu Legea nr. 61/91 rep., în valoare totală de 2600 lei. În cazul în care cetățenii observă persoane care apelează la mila publicului sau sunt abordați de astfel de persoane, să sune la numărul de telefon 0264/955 -Dispeceratul Poliţiei Locale pentru direcționarea un echipaj în zonă în timp operativ, să dispună măsurile legale ce se impun.
    De asemenea, recomandăm cetățenilor:
    -cei care doresc să dăruiască, să ofere bunuri sau bani pentru ajutorarea unor persoane care au nevoie, să o facă prin intermediul unor fundații, asociații, campanii umanitare, conducerea unor instituții care se ocupă cu categorii de persoane defavorizate, case de bătrâni, orfelinate, spitale, centre pentru persoane cu dizablități, centre pentru persoane fără adăpost, etc.
  • Poliția Locală a ridicat, la începutul acestei săptămâni, 21 autovehicule staționate neregulamentar. De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002, rep., pentru abateri la regimul circulației, în valoare de 3910 lei și 40 puncte de penalizare la permisul de conducere, alte 2 sancțiuni contravenționale aplicate conform HCL 61/2014, pentru oprire/staționare/parcare pe trotuar, în valoare de 200 lei. Activitățile de verificare au vizat aspecte precum: ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, opriri/staționări, parcări neregulamentare în stațiile de încărcare autovehicule electrice, stand taxi, intersecții.