În perioada 14-17 martie 2023 în cadrul „Săptămâna altfel”, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Siguranță Publică și Serviciului Control Trafic Rutier s-au aflat în mijlocul copiilor (preșcolari și școlari), desfășurând mai multe activități educativ-preventive privind cunoașterea și respectarea regulilor de circulație rutieră.

Copiilor le-au fost comunicate informații adaptate vârstei, privind rolul poliţistului local în comunitate, respectarea simplelor reguli de protejare și a normelor de siguranță rutieră (în calitate de pieton, biciclist și pasager) și le-au fost prezentate mijloacele de intervenție și o autospecială marca Renault Zoe, aflate în dotarea Poliției Locale.

De asemenea, în data de 16.03.2023, copiii au vizitat sediul unei secții de poliție locală, fiind transportați cu un microbus școlar însoțiți de un polițist local.

La final, copiii au primit cadouri sub diferite forme (buline cu insigna Poliței Locale, diplome pentru dobândirea cunoștințelor rutiere, cărți cu „ABC-ul circulației” și dulciuri).

La activități au participat peste 350 copii și cadre didactice din cadrul Centrului de Educație Timpurie și a Colegiului Național „George Coșbuc” din municipiul Cluj-Napoca.