Primăria continuă investițiile în infrastructură de mobilitate sustenabilă: 4 noi parcări sigure pentru biciclete au fost  finalizate. În total, sunt 927 locuri securizate pentru biciclete în parcările dedicate din cartiere.
Cele 4 noi parcări securizate pentru biciclete cu rasteluri mobile sunt amplasate în următoarele locuri din oraș: strada Petuniei nr.7, str. Iazului (vis-a-vis de Ciocârliei nr.1), Rapsodiei nr.12 și Alverna nr.61.
Fiecare structură metalică are o capacitate de 50 locuri. Acestea sunt independente din punct de vedere energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice, regulatoare de încărcare, invertoare și acumulatori. Accesul în rastele se face cu carduri de proximitate.
Dotări pentru siguranța bicicletelor:
– camere de supraveghere video
– echipamente de stocare a imaginilor video
– corpuri de iluminat LED cu senzori crepusculari
– yale electromagnetice
– cititor carduri de proximitate
Locurile de parcare sunt alocate în conformitate cu HCL 412/2020 cu modificările și completarile ulterioare, tariful anual fiind 56 lei.
Detalii suplimentare AICI.
„Parcări sigure pentru biciclete” este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Municipalitatea are în vedere astfel de soluții și pentru alte amplasamente din oraș.