Noua aplicație este disponibilă începând de vineri, 13 noiembrie 2020, în Google Play și App Store pentru 367 locuri de parcare situate pe 10 străzi din municipiul Cluj-Napoca.
CityParking Cluj reprezintă o „unealtă” ultra-modernă de ajutor la parcarea în zona centrală a orașului. Aplicația identifică, prin sistemul de senzori și comunicație realizat, locurile libere de parcare de pe unele dintre cele mai circulate străzi din oraș și ghidează conducătorul auto până la locul de parcare selectat.
CityParking Cluj este o soluție implementată în premieră în orașul nostru, iar în primă fază sunt active în aplicația de mobil 10 străzi, cu peste 350 locuri de parcare din “zona I”: str. Universității, Mihail Kogălniceanu, Emmanuel de Martonne, Sindicatelor, Vasile Alecsandri, Gaál Gábor, Baba Novac, Brassai Samuel, Piața Ștefan cel Mare și Piața Avram Iancu.
Restul locurilor de parcare incluse în proiect vor fi integrate progresiv, fiind cuprinși în total peste 1.200 de senzori.
Noul sistem de parcare din zona centrală (hardware + software) este implementat de către Telekom România Communications, cu subcontractantul clujean Life Is Hard, cu senzori Bosch.