Festivalul culinar international de la MEMO 10


Festivalul culinar care a avut loc la MEMO 10 cu ocazia Zilelor municipiului a fost unul dintre cele mai de succes evenimente in randul clujenilor si a celor care au fost prezenti in orasul nostru in perioada 27 mai – 3 iunie.

Daca la inceputul acestui festival se estima ca 30% din clientii zilnici vor prefera meniuri din oferta internationala, numarul celor care s-au lasat tentati sa guste din mancarurile traditionale ale altor popoare a fost de circa 80% dintre clientii care au mancat la „Memo 10” in saptamana trecuta.

Interesul acestora pentru gusturi si savori mai neobisnuite a determinat municipalitatea  sa reia acest festival culinar in editiile urmatoare ale Zilelor Clujului.


Incasari

in cele 7 zile de festival de la Restaurantul MEMO 10, Primaria a incasat suma de 47.000 lei. in fiecare zi, in medie am avut 450 de clienti. prin urmare costul mediu pe care acestia l-au achitat pentru meniurile de la restaurantul primariei au fost de circa 14,9 lei

Topuri si cifre

In Ziua Ungariei – 27 mai – cel mai bine vandut produs a fost placinta Hortobagyi (placinta cu piept de pui). in ziua Indiei cel mai cautat preparat a fost Tikka Masala (pui in sos tomat, orez si sofran). in 30 mai, la Ziua Coreana recordul de vanzari a fost batut de bibimbap (orez, legume si carne de vita), iar in 31 mai, la Ziua Japoniei, s-a vandut foarte bine meniul sushi (orez, peste, legume). in 1 iunie a fost Ziua Italiei la “Memo 10”, iar clujenii au preferat sa deguste Lasagna (paste, carne si sunca), in 2 iunie la Ziua Olandei, recordul fiind al Chiftelelor cu ceapa. Ultima zi, Ziua Frantei a fost de departe ziua pentru boeuf bourguignon (Tocanita de vacuta), desi supa de ceapa a fost la mare cautare.

Retetele au fost realizate de catre personalul restaurantului MEMO 10 impreuna cu resaturantele partenere cu specific interational din Cluj-Napoca: Club Italia, Indigo (India), Spritz Cafe (Ungaria), Casa Japonia – Yamatoya (Japonia) si patiseria frantuzeasca „La croissanterie francaise”.

Promovare pentru restaurantele partenere

Primaria fost deschisa si ramane in continuare deschisa cu partenerii acestui festival carora le-a promovat restaurantele clujene, cu specific international. Tot festivalul culinar de la MEMO 10 a fost inedit atat pentru primarie si partenerii ei, cat si pentru clujeni, care nu au mai avut parte de asa ceva pana acum.

Show gastronomic coreean in Piata Muzeului – BIBIMBAP a avut cea mai mare trecere

De asemenea, au fost prezenti 3 bucatari din Coreea si cate unul din Olanda si Franta. Bucatarii coreeni au facut show gastronomic in Piata Muzeului, dupa ce au pregatit intr-o tava imensa mancarea traditionala BIBIMBAP. Sute de clujeni au asistat la prepararea produsului si au gustat din deliciosul BIBIMBAP. in ziua culinara coreeana s-a inregistrat cel mai mare flux de clienti la restaurantul MEMO 10 , de circa 100 de clienti/ora.

Va prezentam 3 dintre cele mai solicitate gustari internationale preferate de clujeni:

Boeuf bourguignon (Tocanita de vacuta – bucataria franceza)

Ingrediente pentru 100 portii:

Carne de vita fara os, taiata cuburi -15 kg.

Morcovi -3 kg.

Ceapa -1 kg.

Faina -500 g.

Usturoi -80 g.

Ciuperci “champignon” -2 kg.

Piept de porc afumat (nefiert) -2 kg.

Vin rosu sec -5 sticle

Sare si piper

 

Placinte hortobagyi (placinta cu piept de pui – bucataria ungureasca)

Ingrediente pentru 20 portii:

Clatite sarate (oua -5 g, faina -0.500 g, lapte -1 l, sare -15 g, ulei -200 ml)

Piept de pui -1 kg.

Smantana 250 g.

Morcovi -300 g.

Ceapa -300 g.

Ardei gras -200 g.

Ardei kapia -200 g.

Patrunjel frunze 100 g.

Vegeta 60 g.

Boia -3 g.

Sare -5 g.

Piper -2 g.

 

Chiftele cu ceapa (bucataria olandeza)

Ingrediente pentru 10 portii:

Carne de vita si porc -1,400 kg.

Ceapa -400 g.

Lapte -300 ml.

Paine -300 g.

Oua -4 buc.

Sare -20 g.

Piper -5 g.