Miercuri, 11 ianuarie 2023, a avut loc evenimentul de deschidere al noului Centru pentru Tineret realizat de Primăria Cluj-Napoca. Prin acest proiect se urmărește creșterea participării tinerilor la viața comunitară și susținerea dezvoltării profesionale și educaționale a acestora prin crearea unui cadru adaptat nevoilor.
Centrul pentru Tineret se află în incinta Palatului Statusului Romano-Catolic de pe strada Iuliu Maniu (nr. 1) și are o suprafață de aproximativ 125 mp. Spațiul este gândit într-o perspectivă multifuncțională și va găzdui activități culturale și educaționale dedicate tinerilor, fiind dotat cu toate cele necesare bunei desfășurări a evenimentelor, inclusiv sistem de sonorizare cu mixer, boxe active și microfoane wireless, ecran digital C-Touch, sistem integrat de live-streaming etc. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 889.698,46 lei TVA inclus.
„Mi-a făcut plăcere să fiu alături de elevi și studenți pentru că ei sunt nucleul acestei inițiative, lor le este dedicat acest nou spațiu cultural și educativ – structurilor asociative, structurilor de tineret, evenimentelor culturale, evenimentelor care fac vibrantă viața în orașul nostru.Dorim să încurajăm tinerii să se implice în viața comunității noastre și să le susținem dezvoltarea.
Le-am transmis studenților să se bucure de anii studenției la Cluj. Aici au șansa unei educații și pregătiri profesionale de nivel înalt în toate domeniile, se pot bucura de viața culturală și socială într-un mediu sigur, deschis inovării și creativității. Au șansa de a se implica în activități foarte diverse și i-am încurajat să facă asta pentru formarea și viitorul lor”, a declarat primarul Emil Boc.
Centrul pentru Tineret este o inițiativă rezultată din dorința cetățenilor exprimată în cadrul procesului Bugetare participativă. Mai multe informații despre program, modalitățile de rezervare și închiriere a spațiului și alte detalii sunt disponibile pe platforma online www.tineretclujnapoca.ro.
Cerere pentru organizarea unor evenimente la Centrul pentru Tineret, Casino, Turnul Croitorilor, Cinema Dacia sau Cinema Mărăști se poate depune online, pe site-ul Primăriei, accesând ACEST LINK.