A fost semnat contractul si a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru realizare creșă și grădiniță, strada Parcul Feroviarilor. Capacitate totală: 68 locuri.
Unul dintre proiectele în derulare are Primăriei Cluj-Napoca pentru învățământul preșcolar vizează realizarea unei creșe și grădinițe pe strada Parcul Feroviarilor, nr. 1A. În acest caz se intervine asupra clădirii existente – care va avea regim de înălțime de P+E+M – astfel:
Parter:
– amenajare creșă cu o capacitate de 28 locuri împărțite pe 3 grupe de copii, sală de joacă, dormitor, grup sanitar, uscătorie, călcătorie ș.a.;
Etaj:
– amenajare grădiniță cu o capacitate de 40 locuri împărțite pe 3 grupe de copii, cu dormitor, grup sanitar, sală de mese, bucătărie, birou administrativ, vestiare ș.a.;
Mansardă:
– sală multifuncțională pentru grădiniță și creșă, grupuri sanitare, birouri, spălătorie, uscătorie, călcătorie etc.
Clădirea se află pe un teren de 2046 mp, cu suprafață utilă de 1362,04 mp. Proiectul pentru creșă și grădiniță include și amenajarea de spații verzi, pe o suprafață de 926,35 mp.
Proiectul de modernizare și reconversie a clădirii existente pe str. Parcul Feroviarilor nr. 1A a fost predat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Compania Națională de Investiții S.A. (CNI), pentru a fi inclus în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul „Unități și Instituții de Învățământ de Stat”. În urma licitației, a fost semnat contractul de proiectare și execuție între CNI și Asocierea Viracons Grup SRL – Grup Energoinstal SA. Termenul pentru proiectare este de 5 luni, iar pentru execuție de 12 luni.
Valoarea totală a investiției este de 13.775.032,88 lei TVA inclus (2,7 milioane euro), din care valoarea contractului C.N.I – 8.815.348,64 lei TVA inclus.