Lucrările de extindere și modernizare a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur au fost finalizate. Investiția realizată de Primăria Cluj-Napoca pentru acest proiect este de 1,7 milioane euro. Procedura de recepție este în derulare.
Noul corp construit, cu un regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic dispune de 15 săli de clasă cu o capacitate de 448 elevi, spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități este asigurată de un ascensor și grup sanitar dedicat, astfel încât să putem oferi pentru toți elevii un proces educațional incluziv și de calitate.
De asemnea, construcția existentă a fost reabilitată termic prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic. Au fost executate lucrări de reconfigurare a intrărilor și au fost realizate instalații de detecție și semnalizare incendiu în vederea obținerii avizului de securitate la incendiu.
Valoarea lucrărilor de execuție la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”: 9.101.536,63 +TVA.
Primăria Municipiului Cluj-Napoca investește constant în creșterea calității procesului educațional și didactic din oraș prin modernizarea infrastructurii în școlile din toate cartierele, dar și prin politici publice menite să faciliteze accesul la educație precum acordarea de burse sau transport public gratuit pentru elevi. Investiţia în educaţie este cea mai sigură investiţie din lume.