Finanțările din fonduri europene reprezintă pentru orașul nostru o certitudine a calității vieții și a modului de viață european.
Din 2007 până acum, Primăria Cluj-Napoca a realizat și are în implementare proiecte finanțate din fonduri europene în valoare totală de peste 420 milioane euro. De asemenea, pentru exercițiul financiar actual, numai prin PNRR au fost depuse până acum proiecte de peste 126 milioane euro și avem în pregătire proiecte de 4,5 miliarde de euro – cuprinzând centura metropolitană, trenul metropolitan, proiectul pentru metrou, Parcul Est, Someșul metropolitan ș.a.
Proiectele implementate la Cluj-Napoca au ca obiective îmbunătățirea mobilității și accesibilității în toate cartierele orașului, crearea și extinderea de spații verzi, susținerea de măsuri active pentru dezvoltarea economică și socială, creșterea performanțelor în administrația locală.
Angajamentul Primăriei Cluj-Napoca este de a continua atragerea de fonduri europene pentru dimensiunile Verde – Digital – Rezilient.