Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală (DASM) anunță locuri disponibile în centrele de adăpost, astfel încât nimeni să nu rămână sub cerul liber, să poată avea acces la o masă caldă, un pat, căldură și igienă.
Cei care au cunoștință despre persoane fără adăpost, sunt rugați să sune la 0264/984 (telefonul primarului) sau 0264/955 (Poliția locală) în vederea acordării sprijinului necesar.
În total, Primăria dispune de 114 locuri la Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oaşului nr. 298 și la Centrul social de urgență de pe str. Dragoș Vodă nr. 36-38. Alte 40 locuri pentru persoanele fără adăpost sunt puse la dispoziția celor în nevoie de fundațiile partenere, precum Uniunea Creștină din România și Prison Fellowship România. De asemenea, în caz de urgență pot fi suplimentate locurile în spațiile D.A.S.M.
În aceste centre, pe lângă serviciile de cazare, persoanele fără adăpost pot beneficia de îngrijire medicală, servicii de asistență socială și psihologică. De asemenea, sunt asigurate două mese calde pe zi.