Lucrările la Podul Porțelanului s-au finalizat, iar circulația este deschisă pe noul pod. Vechiul pod este acum destinat pietonilor și bicicliștilor.
 Finalizarea lucrărilor a fost marcată printr-un moment ce a amintit de inaugurarea Podului de la Cernavodă: reprezentanții proiectantului și constructorului au stat sub pod în timp ce primele mașini (camioane de mare tonaj) au traversat – garantând astfel, simbolic, noua construcție peste Someșul Mic.
De vineri, 23 decembrie 2022 se poate circula pe noul pod rutier, care are o lungime de 62 m, două benzi de circulație auto (câte una pe sens, 7m lățime), o pistă pentru biciclete – cu sensul de mers spre oraș.
În acelaşi timp, pe podul vechi vor circula doar pietonii şi bicicliștii, fiind marcată o pistă de biciclete (cu sensul spre Nădășel) și alocat culoar pietonal.
Durata de viață a podului este de 100 ani. Proiectul include sistem nou, eficient energetic, de iluminat public și arhitectural și reorganizarea circulației în zonele adiacente Podului Porțelanului.
Executantul lucrărilor la podul nou este Asocierea Freyrom SA – Procons Group.
Valoarea lucrărilor: 13.645.584 lei (cu TVA)
Valoare totală a lucrărilor la ambele poduri: 17.965.063,41 lei (cu TVA).