Cluj-Napoca face curățenie. Împreună pentru un viitor mai verde!

Cluj-Napoca, 19 noiembrie 2021 În perioada 19 noiembrie-19 decembrie va avea loc o nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE)  

Locuitorii Municipiului Cluj-Napoca pot scăpa gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la această campanie organizată de operatorul de colectare Ecollect Vision, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Toate comenzile venite până în data de 19 decembrie vor fi preluate de operatorul de colectare RoEcollect, pe bază de programare telefonică, direct de la domiciliile dumneavoastră sau de la birou! Echipele operatorului local vă vor suna în maximum 24/48h de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 09.00-17.00 sau la 0755 406 406 (număr cu tarif normal) și să faci o programare. Oricând poți intra pe www.roecollect.ro  să plasezi o comandă de ridicare DEEE.

Tombolă pentru toți deponenții (persoane fizice) din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile oferite prin tragere la sorți sunt: 5 mașini de găurit cu percuție, 5 polizoare unghiulare, 3 mașini de călcat, 3 uscătoare de păr, 3 storcatoare citrice,  3 cafetiere, 2 aspirator cu sac!

Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 20 decembrie, la ora 12.00, la Centrul de Colectare DEEE Cluj- Napoca, Strada Calea Baciului, nr. 2-4.

„Protejarea mediului și conservarea resurselor planetei ar trebui să fie o preocupare permanentă a tuturor oamenilor. Pentru ca rezultatele să apară și să fie durabile e nevoie să ne implicăm, să ne informăm, să învățăm și să exersăm zilnic „activități verzi” care în timp să ducă la formarea de obiceiuri. Campaniile de genul acesteia, care se desfășoară acum în Municipiul Cluj-Napoca, sunt menite să îndrepte atât atenția publicului larg, persoane fizice și operatori economici, cât și a autorităților locale spre conștientizarea importanței colectării și reciclării deșeurilor electrice și electronice într-un cadru legal și conform normelor europene de mediu. Cred în puterea lui „împreună” mai mult ca oricând, și cred că primul pas este conștientizarea că fiecare dintre noi putem deveni creatori de acțiuni generatoare de schimbare.” a declarat dna. Simona Fuga, Director General la Ecollect Vision.

Echipa RoEcollect asigură permanent colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu