Odată cu începerea toamnei, Primăria Cluj-Napoca demarează și un nou sezon de plantări. Sunt pregătiți 1262 de arbori cu balot care să fie plantați în acest sezon. Arborii sunt din specii utilizate în mediul urban, precum arțar, tei (tei argintiu), castan roșu, frasini, pruni, ginko biloba ș.a.
Arborii cu balot vor fi plantați pe domeniul public la școli, grădinițe, pe aliniamente stradale, în preajma locurilor de joacă și alte locuri din toate cartierele.
Peste 2800 arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca în cartierele orașului în perioada toamnă 2022 – primăvară 2023. La aceștia se adaugă sute de arbori plantați de municipalitate alături de mediul privat, societatea civilă / organizații non-guvernamentale și universități în diferite acțiuni comune de plantare în aceeași perioadă.
Continuăm să investim în ceea ce reprezintă „dimensiunea verde” a orașului, de la plantări și amenajarea de noi parcuri la susținerea proceselor de inovare și utilizarea de fonduri europene pentru a implementa la Cluj modele internaționale de bune practici.