Bugetul general al municipiului Cluj-Napoca în acest an este în valoare de 433.225.627 euro, mai mare cu 22,88% față de anul 2020.

„Bugetul general este de 433 de miloane de euro, cu o pondere foarte bună între secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare, ceea ce arată esența unui buget echilibrat. Față de anul 2020, avem o creștere a bugetului local cu 22%, de la 354 de milioane de euro la 433 de milioane de euro. Această creștere se datorează în principal fondurilor europene, unde avem o creștere de 64 de milioane de euro față de anul anterior, dar avem creșteri legate și de venituri proprii și din cotele defalcate din impozitul pe venit sau din TVA de la bugetul național. Acest lucru ne arată că suntem pe o direcție bună, chiar și în condițiile în care trecem printr o petioadă dificilă. Doresc să subliniez însă faptul că fără fonduri europene, bugetul Clujului ar fi mai mic decât în anul anterior. La fiecare leu pe care clujenii îl plătesc din impozite și taxe, aducem 3 lei din fonduri europene, ceea ce înseamnă o Primărie care știe să atragă resurse financiare”, a explicat prmarul Emil Boc.

Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2021 se află în procedură de consultare publică,  în conformitate cu prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale.

Acesta poate fi consultat AICI.