O nouă școală de cartier, cu peste 1.000 elevi, a fost extinsă și modernizată în Cartierul Mănăștur – Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu“. Investiția este de 1,7 milioane euro din banii clujenilor.
Primăria Municipiului Cluj-Napoca investește constant pentru creșterea calității procesului educațional clujean, prin modernizarea infrastructurii în școlile din toate cartierele dar și prin politici publice menite să faciliteze accesul la educație. Continuăm eforturile pentru atragerea de fonduri europene pentru educație, pe toate componentele – de la infrastructură la proiecte de tineret.
În ultimii 10 ani, la Cluj-Napoca s-a construit echivalentul a peste 6 școli cu peste 400 de elevi fiecare, astfel: 8 corpuri noi de clădire construite, 7 corpuri supraetajate și 5 corpuri modernizate pentru un total de peste 2500 de elevi.
Despre proiectul Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur:
Săli de clasă: inițial – 20 săli; după finalizarea proiectului – 35 săli de clasă
Capacitate elevi: inițial – 650 elevi; după finalizare – 1040 elevi
Plus bibliotecă și sală multimedia, dotări moderne pentru săli ș.a.
Noul corp construit, cu un regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic dispune de:
– 15 săli de clasă cu o capacitate de 448 elevi
– spații de birouri pentru cadre didactice
– o bibliotecă dotată cu sală de lectură
– o sală multifuncțională
– grupuri sanitare și spații de depozitare
– ascensor
Accesibilitatea persoanelor cu dizabilități este asigurată prin liftul instalat și grup sanitar dedicat, astfel încât să putem oferi condiții optime pentru toți elevii. De asemenea, construcția existentă a fost reabilitată termic prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic.