În Sala de sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca a fost semnat contractul privind serviciile de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Bazin de înot și echipare tehnico-edilitară în cartierul Borhanci” pe o suprafața construită desfășurată de 11.460 mp.
În urma finalizării procedurii de licitație și evaluare, contractul a fost atribuit către Asocierea MBS Group S.R.L. (lider), ASA CONS România S.R.L. (asociat), POLIART S.R.L. (asociat). Valoarea totală a ofertei: 117.488.417,59 lei +TVA din care:
Sector 1 – bazin de înot: 105.011.717,27 lei +TVA
Sector 2 – echipare tehnico-edilitară: 12.476.700,32 lei +TVA
Proiectul mai amplu din care face parte bazinul de înot pe care Primăria Cluj-Napoca îl va construi în Borhanci – Hub educațional și de sănătate – cuprinde unități de învățământ (creșă, grădiniță, școală, liceu), un Centru de excelență pentru protonoterapie, bază sportivă și pădure-parc.
Cluj-Napoca continuă să fie un reper în regiune în materie de infrastructură sportivă. Astfel, municipalitatea clujeană urmărește și dezvoltarea infrastructurii de natație. Proiectul noului bazin olimpic de înot prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri (demisol + parter + etaj parțial) cu o capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație, inclusiv bazin olimpic de sărituri și bazin de inițiere.
În cadrul proiectului sunt cuprinse: 1 recepție, 1 cafenea/ bar, 1 bazin începători, 2 piscine jacuzzi, 1 piscină sărituri, 1 piscină, 4 scări, 1 cameră observatori, 1 saună finlandeză, 1 camera prim-ajutor, 1 magazin, 17 grupuri sanitare, 7 camere pentru depozitare, 4 birouri, 1 garderobă, 1 gradenă pentru 1000 persoane, 16 camere tehnice, 7 coridoare/holuri și 1 foyer.
De asemenea, cu această ocazie vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare importante pentru întregul HUB educațional. Documentația tratează soluțiile adoptate pentru:
– Rețelele exterioare de alimentare cu apă pentru consum menajer
– Rețelele exterioare de alimentare cu apă pentru stins incendiu cu hidranți exteriori
– Rețelele exterioare de canalizare menajeră
– Rețelele exterioare de canalizare pluvială
– Rețelele de alimentare cu apa pentru irigații
– Rețelele de alimentare cu gaze naturale
– Rețelele de alimentare cu energie electrică
– Rețelele de iluminat stradal și pietonal
Termenul de execuție conform contractului este de 18 luni de la data semnării ordinului de începere.