Polițiștii locali din cadrul Secției 4 au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, 4 persoane care făceau desene cu graffiti în cartierul Mănăștur. 3 dintre acestea au inscripționat pereții parkingului Minerva, iar una a acționat în zona skatepark-ului din Parcul Rozelor.

Pentru faptele comise, cei patru au primit sancțiuni în valoare de 21.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 61/1991, le-au fost confiscate materialele. De asemenea, prin procesul-verbal de constatare a contravenției, aceștia vor trebui să curețe și să aducă la forma inițială pereții pe care i-au inscripționat.

Menționăm că Primăria oferă artiștilor locali posibilitatea de a-și exprima creativitatea, exersând astfel diferite tehnici de realizare a artei stradale. Proiectul „Legal Wall – perete legal pentru exersarea artei stradale” a presupus amenajarea unui perete cu suprafața de 81 mp la podul Aurel Vlaicu din cartierul Mărăști. Această zonă poate fi utilizată în baza regulamentului amplasat la locație, cu respect față de ceilalți artiști stradali.