Marți, 9 martie 2021, primarul Emil Boc a primit  vizita E.S. Dl David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România. Întâlnirea a vizat identificarea de noi moduri în care putem întări cooperarea bilaterală.
„Subiectele discutate au cuprins domeniile inovației, în special IT și cybersecurity, educație și cultură. Desigur, pandemia și contracararea efectelor sale negative au reprezentat o temă importantă a discuției, Israelul fiind recunoscut pentru agilitatea și viteza de implementare a măsurilor anti-Covid-19. Am prezentat cu această ocazie profilul strategic al orașului nostru, respectiv principalele avantaje competitive pe care le avem, de la resursa umană bine pregătită la ecosistemul local, care demonstrează că prin colaborare orașul se poate dezvolta durabil”, a declarat primarul Emil Boc.
Pe durata vizitei la Cluj-Napoca, E.S. a fost însoţit de dna Bereket Knafo, atașatul Economic și Comercial al Ambasadei Israelului în România, iar din partea Primăriei Cluj-Napoca, au fost prezenți Dan Ștefan Tarcea, viceprimar al municipiului, Ovidiu Cîmpean, director Direcția Generală Comunicare, dezvoltare locală și management proiecte și Emilia Botezan, șef Biroul Relații externe și investitori.