Namur (Belgia) -este un oraș francofon situat la confluența fluviilor Sâmbre și Meuse, la 60 km sud de Bruxelles. Orașul este capitala Valoniei (una dintre cele trei regiuni federale belgiene) și reședință a provinciei cu același nume, aici desfășurându-se lucrările parlamentului și guvernului valon.

Protocolul de înfrățire a fost semnat în 20 martie 2010.
Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, economice, turism și cultură.

Printre acțiunile comune se numără:

  • Dezvoltarea unei relații academice între Facultatea de Litere din cadrul Universității „Babes-Bolyai” cu facultăți de resort din Namur.
  • Lansarea în anul 2011 a „Dictionarului de relații publice și comunicare Francez-Român-Englez”, proiect realizat în colaborare cu Haute Ecole Albert Jacquart.
  • Participarea delegațiilor belgiene la Zilele municipiului Cluj-Napoca. în anul 2012, delegația din orașul înfrățit Namur a fost invitatul de onoare la aceste manifestări, printre evenimentele organizate cu această ocazie numărându-se susținerea unui concert de către formația Sinus George, pregătirea de preparate tradiționale belgiene de către un bucătar din orașul înfrățit Namur precum și inaugurarea unui monument al orașului înfrățit Namur, amplasat pe malul râului Someș, în zona promenadei orașelor înfrățite.
  • Vizita la Namur în septembrie 2012 a trei elevi clujeni, premiați în cadrul Festivalului Mărțișorului, organizat de Transylvania College.
  • Organizarea unei vizite la Namur pentru o delegație de manageri de spitale din municipiul Cluj-Napoca în perioada 12-16 noiembrie 2012 pentru a realiza un schimb de experiență și a participa la o serie de întâlniri din domeniul sănătății.
  • Participarea unor reprezentanți ai municipaplitatii din Namur la conferința internațională pe probleme de asistență socială organizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu European Social Network „Doar împreună putem asigura servicii sociale de calitate” („Building Better Social Services by Working Together”), în perioada 27-28 mai 2013.