Pécs (Ungaria) – al cincilea oraș ca mărime din Ungaria, Pécs este situat în partea de sud-vest a țării. Centru administrativ și economic al ținutului Baranya și sediu al Episcopiei româno-catolice din Pécs, orașul este un important centru cultural și universitar. În anul 2010, Pécs a fost selectat a fi una dintre cele trei capitale culturale europene, alături de Istanbul (Turcia) și Essen (Germania).
Protocolul de înfrățire a fost semnat în luna februarie 1990.
Principalele domenii de colaborare vizează relațiile academice, sportive și economice, turism, cultură, mediu, social și proiecte europene.
Printre acțiunile comune se numără:

  • Participarea unei echipe din partea municipalității Clujene la turnelul de baschet al orașelor înfrățite, organizat anual în orașul Pécs.
  • Organizarea evenimentelor „Zilele Pécs-ului la Cluj” și „Zilele Clujului la Pécs” (2010).
  • Participarea unor reprezentanți ai municipalității din Pécs la conferința internațională pe probleme de asistență socială organizată de Primăria municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu European Social Network, „Doar împreună putem asigura servicii sociale de calitate” („Building better social services by working together”).
  • Participarea unor reprezentanți ai municipalității din Pécs la manifestările organizate cu ocazia Zilelor municipiului Cluj-Napoca. În anul 2014 delegația din orașul înfrățit Pécs condusă de primarul orașului, a fost invitatul de onoare la aceste evenimente, ocazie cu care un grup de bucătari din orașul înfrățit a pregătit publicului clujean preparate tradiționale maghiare iar trupa de majorete a orașului Pécs a susținut un spectacol în Piața Unirii. De asemenea, cu oceasta ocazie, o delegație formată din trei reprezentanți ai Societății de Dezvoltare Urbană Nonprofit Pécs și patru reprezentanți ai Fundației SIEN, a participat la workshop-ul organizat de Asociația „Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană 2021”, privind bunele practici în dezvoltarea și implementarea unui program al unei Capitale Culturale Europene.
  • Organizarea anuală, începând cu anul 2012, a Forumului de afaceri Româno-Maghiar, eveniment organizat în parteneriat cu Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca. La acest eveniment participă o serie de companii maghiare din orașul înfrățit Pécs.
  • Organizarea de schimburi de vizite și participări la diferite evenimente.