Suwon (Republica Coreea) – oraș aflat la 30 km sud de Seul, capitala țării, are o bogată moștenire istorică, tradiții multiseculare, precum și o importantă activitate economică și științifică. Orașul are peste 1.100.000 locuitori. În anul 2002 Suwon a fost unul dintre orașele în care s-a desfășurat Cupa Mondială de Fotbal.

Protocolul de înfrățire a fost semnat în 17 iunie 1999.
Relația cu acest oraș este una dintre cele mai active relații de înfrățire. Principalele domenii de colaborare vizează relațiile economice, turism, cultura, academice și sport.

Printre acțiunile comune se numără:

  • Înființarea Open Bridge Consortium, Asociație Culturală și de Afaceri Cluj-Suwon (2009).
  • Inaugurarea pe malul râului Someș a unui monument din orașul înfrățit Suwon (2009), în prezența primarului orașului Suwon și a primarului municipiului Cluj-Napoca.
  • Organizarea anuală a întâlnirilor de afaceri Business Matchmaking, începând cu anul 2007.
  • Lansarea revistei Transylvania Outlook (2012), revistă care prezintă oportunitățile de investiții și evenimentele de business din zona Transilvaniei, distribuită în orașele Cluj-Napoca, Suwon, Seoul și Ulsan.
  • Inaugurarea celui de-al doilea birou Transylvania Center din Coreea de Sud, în orașul înfrățit Suwon (2013). Primul birou Transylvania Center din Coreea de Sud a fost inaugurat în anul 2012 în orașul Ulsan.
  • Participarea delegațiilor clujene la Zilele Orașului Suwon (Festivalul Internațional de Cultură Hwaseong).
  • Participarea delegațiilor coreene la Zilele municipiului Cluj-Napoca (2011, 2012, 2013, 2014, 2015: prezentare de costume tradiționale coreene, degustare de preparate culinare tradiționale coreene pregătite de maeștrii bucătari din orașul înfrățit Suwon, spectacol de dansuri tradiționale coreene, demonstrație de taekwondo).
  • Organizarea de schimburi de vizite și participări la diferite evenimente.
  • În data de 9 octombrie 2016, o delegație formată din Dl. Primar Emil Boc, Dl. Viceprimar Dan Tarcea și Dna. Emilia Botezan, Șef Birou Relații externe și investitori, s-a deplasat în Suwon, pentru a fi prezenți la cea de-a 53-a ediție a Festivalului Cultural Hwaseong. Programul vizitei a avut ca și obiectiv principal asistarea la ceremonia de dezvelire a monumentului Podul prieteniei, monument reprezentativ al relației de prietenie și înfrățire dintre cele două orașe și care a fost amplasat de către municipalitatea din Suwon pe Aleea orașelor înfrățite. La dezvelirea monumentului a fost prezent și dl. Costin Adrian Ionescu, însărcinat cu afaceri a.i. al României la Seoul.